drs. Lisa Suurland

Je kunt voor uiteenlopende klachten of vragen bij me terecht. Voor luchtweg- en ademhalingsproblemen ben je bij mij aan het goede adres voor Buteyko-ademtherapie. Heb je last van angst of stressklachten, of wil je een slechte gewoonte afleren, dan kan ik je cognitieve hypnotherapie aanbieden. Wil je op verantwoorde en gezonde manier afvallen, dan begeleid ik je graag als Cure4life voedingsconsulent.

We kijken naar de lichamelijke en psychische aspecten van het probleem, en wat ze voor je betekenen in je dagelijks leven of in specifieke situaties. Jij bepaalt wat je wil veranderen. Samen vinden we hoe het voor jou het beste werkt.

Voor ernstigere problematiek (zoals bij psychiatrische problematiek of niet-gediagnosticeerde lichamelijke klachten) moet ik terugverwijzen naar de huisarts.

Ik ben aangesloten bij Vereniging Integrale Vitaliteitkunde en het Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg, RBCZ. De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn consulten vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg.

Buteyko-ademtherapie

Steeds meer mensen hebben een ontregelde ademhaling, luchtwegproblemen zoals een chronisch verstopte neus of astma, of hyperventilatieklachten als kortademigheid en duizeligheid. Met de Buteyko-methode help ik je om dit adempatroon op de goede manier te veranderen. Ik ben aangesloten bij de vereniging Buteyko Therapeuten Nederland.

Cure4life voedingsprogramma

Bijna de helft van de Nederlanders ouder dan 18 jaar heeft overgewicht en ruim 14% is obees. Dat leidt helaas niet zelden tot gezondheidsproblemen zoals obesitas en hart- en vaatziekten. Als Cure4life voedingsconsulent begeleid ik je met een medisch onderbouwd voedingsprogramma om verantwoord af te vallen en een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Cognitieve hypnotherapie

Heb je last van angst, stress of pijnklachten, of wil je een ongezonde gewoonte (zoals verkeerd eten of roken) afleren, dan kan hypnotherapie je wellicht helpen. Ik werk vanuit een benadering die in de wetenschappelijke literatuur ‘cognitive-behavioural hypnotherapy’ wordt genoemd. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Hypnose.

 

Diploma’s en certificaten
 • 2019: Opleiding tot Natuurvoedingsadviseur, CIVAS, Haarlem; interne opleiding bij Cure4life
 • 2019: Bijscholing Buteyko Academie, Zevenaar
 • 2018: Bijscholingscursus Klinische hypnose. NVVH, Nederlandse Vereniging voor Hypnose, Utrecht
 • 2018: Opleiding Buteyko-ademtherapie. Buteyko Academie, Zevenaar
 • 2018: Pijn, uitgangspunten voor pijnanalyse en pijnbehandeling. Instituut voor Toegepaste Neurowetenschappen, Haarlem
 • 2018: Medische Basiskennis, Diploma CPION-erkend
 • 2017: Psychosociale Basiskennis, Diploma CPION-erkend
 • 2017: Cognitive-Behavioural Hypnotherapy. The UK College of Hypnosis & Hypnotherapy, Londen. Diploma erkend door British Psychological Society
 • 2016: Cursus ‘directe hypnose’, OMNI Training Center
 • 2008: Masterdiploma Bedrijfskunde (MscBA), Rijksuniversiteit Groningen
 • 1991: Doctoraaldiploma Personeelswetenschappen (drs.), Universiteit van Tilburg
 • 1987: Propedeusediploma Psychologie, Universiteit Utrecht
Meer informatie

Wil je weten of ik je kan helpen? Waarom niet even vrijblijvend contact opnemen om de situatie voor te leggen?

 

Voor overleg of vrijblijvend advies …